Sollicitatietips

Bij Horecaskills maak jij kans op jouw droombaan. Dat is onze missie. Uiteraard willen we je hier graag mee van dienst zijn, omdat het ons trots maakt wanneer wij je geholpen hebben aan een te gekke baan binnen de branche horeca en/of catering!

Je enkel inschrijven in onze database of op onze vacaturesite heeft geen zin.

Solliciteren in de horeca houdt niet alleen in dat je je inschrijft bij Horecaskills. Solliciteren doe je tegenwoordig bijna altijd via de digitale snelweg. Wij, horecatoppers, kunnen ons in het echt heel goed presenteren, maar om via een sollicitatie een goede indruk te geven van je gastvrijheid, uiterlijke verzorging, culinaire capaciteiten en je sociale vaardigheden, is van een heel ander niveau. Hiervoor hebben we een paar tips opgesteld om je op weg te helpen.

  • Een werkgever wil zien, wie hij/zij in haar bedrijf kan laten werken, dus stuur een leuke representatieve foto met je solliciatie mee. Via Social Media word je toch bekeken ;-)
  • Stuur een motivatiebrief mee met je sollicitatie, om te laten zien dat je de openstaande vacature ambieert.
  • Laat je motivatiebrief altijd controleren op spelfouten. Soms ziet een ander een ‘faut’ die jij nog helemaal niet gezien hebt!
  • Kijk ook eens op de website van onze opdrachtgever met betrekking tot de horecavacature, en niet alleen op deze prachtige horeca vacaturesite. Je wilt toch weten of jij je bij een horeca-, cateringbedrijf thuis zou kunnen voelen. Laat dus zien dat jij als sollicitant er werk van hebt gemaakt.

Je  profiel op Social Media.

We maakten je er zojuist al bewust van dat Recruiters of HR medewerkers, bij een zoektocht naar hun ideale kandidaat, op je Social Media profielen kijken. Denk je dat dit bij jou niet gebeurt? Je hebt het mis, hoor!  Professioneel, enthousiast maar zeker een serieus voorkomen is in deze tijd belangrijk. Dit geldt ook echt voor onze horeca- vacatures. Jij kan zomaar het visitekaartje van onze opdrachtgever worden. Hoe presenteer jij je op Facebook & LinkedIn? Wat schrijf jij op Twitter en welke foto’s deel je op Instagram? Laat er een bekende eens met een objectieve blik naar kijken. Hoe wil jij overkomen op je toekomstige gasten en je toekomstige werkgever?

De concurrentie wordt groter.

Steeds minder banen, steeds meer werkzoekenden. Dus ben jezelf, maar probeer tegelijkertijd onderscheidend te zijn. Als jij denkt dat dit niet hoeft bij een ‘standaard’ horecabaan als medewerker bediening of zelfstandig werkend kok, dan heb jij het mis. Hoe standaard de horecavacature ook is, hoe meer je moet proberen je te onderscheiden. Blijf echter wel altijd jezelf. Ga dus verstandig om met je sollicitatie en houd in je achterhoofd hoe jij de concurrentie van je af kunt houden; “Als zij de bestelling niet bij mij afnemen, doen ze dat waarschijnlijk bij de concurrent.”

Hoe solliciteren mijn (con)collega’s?

Creatief zijn, zeker van je zaak en er naar streven de beste te willen zijn om te werken in de horeca, kan ervoor zorgen dat jij je droombaan bij ons gaat vinden.

Laat je Skills van het papier af spatten!